Τι σημαίνει 16 συνταγογραφούμενα φάρμακα που δεν πρέπει να αναμειγνύετε με συμπληρώματα?

Τι σημαίνει 16 συνταγογραφούμενα φάρμακα που δεν πρέπει να αναμειγνύετε με συμπληρώματα?

Οι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να αυτο-θεραπεύσουν υψηλή χοληστερόλη με συμπλήρωμα νιασίνης. Ο συνδυασμός της νιασίνης και της HMG-CO, των προληπτικών αναγωγάσης (στατίνες) μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυοπαθέντων ή ραβδομυόλυσης. 9,10 φαρμακοποιοί είναι πιθανότερο να βιώσουν αυτήν την αλληλεπίδραση, δεδομένου ότι οι στατίνες είναι από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η χρήση της νιασίνης με στατίνες θα πρέπει να προταθεί μόνο εάν τα πλεονεκτήματα της μείωσης των λιπιδίων ξεπερνούν τους κινδύνους μυοπαθειών και επίσης ραβδομυόλυση.

Συνήθως, τα συμπληρώματα νιασίνης χωρίς συνταγή δεν παρέχονται σε δοσολογίες αυτό το υψηλό. Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να παρακινήσουν τους ασθενείς να λαμβάνουν συμπληρώματα νιασίνης μόνο υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού. Το φολικό οξύ είναι μια βιταμίνη B-σύμπλεγμα που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και τη διακοπή της έλλειψης φολικού οξέος. Η συμπλήρωση φολικού οξέος συνιστάται συχνά σε όλη τη θεραπεία μεθοτρεξάτη ως προφύλαξη έναντι τοξικότητας σε άτομα με φλεγμονή των ρευματοειδών αρθρώσεων και επίσης ψωρίαση.

11 Μόλις μεταβολιστούν σε τετραϋδροφυλικό, βοηθά φολικού οξέος σε διάφορες βιοχημικές διεργασίες για την κατασκευή DNA, RNA και πολυάριθμες πρωτεΐνες. Μελέτες έχουν αποκαλύψει στην πραγματικότητα ότι η συμπλήρωση φολικού οξέος μειώνει τις δηλητηριάσεις μεθοτρεξάτη χωρίς να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα στη διαρκή, χαμηλής δόσης μεθοτρεξάτη για ρευματοειδή αρθρίτιδα ή ψωρίαση. Οι φαρμακολόγοι θα πρέπει να συμβουλεύουν τα συμπληρώματα φολικού οξέος σε άτομα που πρότειναν μεθοτρεξάτη για φλεγμονή των ρευματοειδών αρθρώσεων ή ψωρίαση, ειδικά αν υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα ή δηλητηριάσεις, όπως προβλήματα στον αριθμό των κυττάρων του αίματος καθώς και ποικίλα επίπεδα βλεννογονίτιδας,.

Όλα για τα φάρμακα δεν πρέπει ποτέ να αναμειγνύετε με αλκοόλ

12 Το φολικό οξύ έχει επίσης αναφερθεί ότι μειώνει την αποτελεσματικότητα της φαινυτοΐνης, ωστόσο μόνο σε δοσολογίες 5 mg/ημέρα ή καλύτερη, κάτι που θα ήταν απίθανη δόση για συμπληρώματα με προϊόντα χωρίς συνταγή. 13 Το ασβέστιο είναι ένα συμπλήρωμα ορυκτών που λαμβάνεται ως επί το πλείστον για να αποφευχθεί ή να αντιμετωπίσει την οστεοπόρωση. Βρίσκεται σε γαλακτοκομικά αντικείμενα και είναι διαθέσιμο ως συμπλήρωμα ή ως συστατικό ορισμένων αντιόξινων, όπως TUMS.

14 Το ασβέστιο αλληλεπιδρά με συνταγογραφούμενα φάρμακα περιορίζοντας την απορρόφησή τους μέσω της χηλίωσης. Σημαντικές αλληλεπιδράσεις έχουν παρατηρηθεί μεταξύ του ασβεστίου καθώς και των ειδικών αντι-βιοτικών-ιδιαίτερα των τετρακυκλίνων καθώς και των φθοροκινολόνων. Το ανθρακικό ασβέστιο μπορεί να μειώσει τη βιοδιαθεσιμότητα της ciprofloxacin κατά 40%, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κακή θεραπεία μόλυνσης καθώς και ενισχυμένα προβλήματα. 15 άτομα https://ornaments52.com/letters/q/index.html που λαμβάνουν τετρακυκλίνες ή φθοροκινολόνες θα πρέπει να αποφεύγουν το συμπλήρωμα εντελώς κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία είναι συνήθως ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόλα αυτά, η συζήτηση τροφοδοτεί πόσος χρόνος είναι αρκετός για να περιμένετε μεταξύ των δόσεων. Τουλάχιστον 2 ώρες είναι συνήθως εντολή, με ορισμένους πόρους να αναφέρουν 4 έως έξι ώρες ως ελάχιστη πρόταση. Για παράδειγμα, συνιστάται να διαιρούνται οι δόσεις του ασβεστίου και η λεβοθυροξίνη με τουλάχιστον 4 ώρες, λόγω του γεγονότος ότι το προηγούμενο μειώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του τελευταίου.

Μια προκατειλημμένη άποψη του κινδύνου αλληλεπιδράσεων φαρμάκων και πώς να τους αποτρέψετε

Τα κορτικοστεροειδή μειώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου, το οποίο, με το χρόνο, μπορεί να επιφέρει αποδυνάμωση των οστών. Τα διουρητικά του βρόχου ενισχύουν την εκφόρτιση του ασβεστίου, ενώ τα φάρμακα που επηρεάζουν τη βιταμίνη D (η οποία διαφημίζει την απορρόφηση του ασβεστίου), όπως η φαινυτοΐνη, η φαινοβαρβιτάλη και το orlistat, μπορεί να μειώσει την ποσότητα του ασβεστίου που απορροφάται από τη δίαιτα. 19 άτομα που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα μπορούν να επωφεληθούν από ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, ειδικά ένα συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Δ.

Το ελαφρύ αλουμίνιο καθώς και το μαγνήσιο είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν εξ ολοκλήρου ως συμπληρώματα. Παρ ‘όλα αυτά, ανακαλύπτονται όπως και τα μη συνταγογραφούμενα αντικείμενα. Όπως το ασβέστιο, μπορούν να δεσμεύονται σε ευάλωτα φάρμακα, μειώνοντας τη βιοδιαθεσιμότητά τους και μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους. Τα αντιβιοτικά με συνταγή φθοροκινολόνης και τετρακυκλίνης, διφωσφονικά και λεβοθυροξίνη μπορεί να επηρεαστούν από ελαφρύ αλουμίνιο καθώς και από το μαγνήσιο. Ως αποτέλεσμα, οι δόσεις αυτών των φαρμάκων δεν πρέπει να λαμβάνονται εντός 2 ωρών από την κατανάλωση αλουμινίου ή μαγνησίου.

Τα συμπληρώματα σιδήρου απαιτούνται εάν το σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει επαρκή ποσότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων. Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, έλλειψη αναπνοής, μειώνεται στη φυσική αποτελεσματικότητα, ανακαλύπτοντας προβλήματα και επίσης ενισχυμένη απειλή λοίμωξης. Τα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα σιδήρου ή πολυβιταμίνες που περιέχουν σίδηρο θα πρέπει να συμβουλεύονται να παραμείνουν μακριά από τη λήψη του συμπλήρωσής τους εντός δύο ωρών από μια δόση τετρακυκλίνης ή φθοροκινολόνης συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά, διγοξίνη ή λεβοθυροξίνη.

Ο κανόνας 2 λεπτών για φυτικά φάρμακα, τα ναρκωτικά καρδιάς δεν αναμειγνύονται: κριτική

Τα άλατα σιδήρου μπορούν επίσης να έρχονται σε σύγκρουση με την απορρόφηση της λεβοντόπα, μειώνοντας τα επίπεδα αιχμής κατά 55% καθώς και με την τοποθεσία κάτω από την καμπύλη κατά 51%. 20 Εάν ο πελάτης βιώνει καινοτομία παρκινσονικά σημάδια, ο σίδηρος πρέπει να Αποκλειστικό περιεχόμενο παραμείνει μακριά από. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, πρέπει να αυξηθεί η δοσολογία της λεβοντόπα. Ο σίδηρος μπορεί επίσης να προκαλέσει εντατικοποίηση της υπέρτασης σε ασθενείς που λαμβάνουν Methyldopa και δεν συνιστάται επίσης ταυτόχρονη διαχείριση.

23-26 σε άτομα με έλλειψη σιδήρου που χρειάζονται αναστολείς αντλίας πρωτονίων, συνιστάται η ενδοφλέβια διαχείριση του σιδήρου. Οι επικοινωνίες μεταξύ του σιδήρου καθώς και της ομεπραζόλης, η οποία πρόσφατα μετατράπηκε σε κατάσταση κατάστασης, ενδέχεται να μην είναι βολικά αναγνωρίσιμες. Ως εκ τούτου, οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να εξετάσουν τους ανθρώπους σχετικά με τη χρήση της ομεπραζόλης και των συμπληρωμάτων σιδήρου. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν συμπληρώματα καλίου λαμβάνουν αυτό το ορυκτό με τη μορφή συνταγογραφούμενων προϊόντων, ορισμένα πάνω από τα αντίθετα προϊόντα αποτελούνται από κάλιο.

scroll to top